Què aprenen els infants a l’escola? Recomanacions per contribuir-hi des de casa

Per encarar aquest darrer i virtual trimestre del curs, ens sembla interessant fer-vos coneixedores dels objectius definits pel Currículum d’Infantil per a tota l’etapa (de P3 fins a P5) i que marquen allò que han d’aprendre els nens i nenes a l’escola. Veureu que el que es planteja és contribuir al desenvolupament integral dels infants d’aquestes edats tot desenvolupant nou capacitats.  

Tenint en compte que cadascú segueix el seu propi procés evolutiu, tal i com detalla el Departament d’Educació, el més important és que cada criatura desenvolupi el màxim les seves capacitats. En aquest sentit cal evitar fer comparacions entre infants ja que cadascú farà el seu camí sense haver d’arribar a una fita concreta ni comuna per a tots/es.

Pensem que tenir presents aquest objectius presents ens pot ajudar a prendre més consciència sobre el valor de tot allò que, estem segures, ja feu amb els vostres fills i filles. 

Així mateix, us recordem de nou algunes suggerències que us vam fer a l’inici d’aquest confinament i n’afegim d’altres que poden contribuir a l’assoliment d’aquests objectius. Com ja hem dit repetides vegades no cal inventar res nou, sinó donar espai al joc lliure i espontani dels infants, aprofitar la quotidianitat, i respectar i confiar en les seves capacitats innates donant-los temps i espai per a desenvolupar-les. 

Podeu consultar el document complert aquí

Què aprenen els infants a l’escola? Recomanacions per contribuir-hi des de casa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *